Dag 4-5 : Phokara

yeps,

Op dag vier zijn we 's morgens vroeg vertrokken richting Phokara. We hebben er bewust voor gekozen om met de taxi te komen daar de plaatselijke bussen een gemiddelde snelheid hebben van 25km/u als ze niet in panne vallen. Zo werd onze rit gereduceerd van 7,5 u tot 5u (wat toch nog veel te lang was). De wegen hier zijn schrijnend, wederom stond ik versteld dat de hyunday 800 heelhuids aankwam.
Gisteren deden we de ganse dag niets, juist een kleine verkenningswandeling waarna we neerzegen op een pitoresk terrasje waar ze carlsberg hadden.

In de namiddag kreeg ik plots telefoon van Kesjav, de persoon die onze trektocht organiseert. Hij zei ons dat binnen het kwartier iemand van zijn staf ons zou komen oppikken. Na tien minuten wachten stopte er een auto en deed teken naar ons. Ik ging ernaar toe en vroeg hem: Are you a man off Kesjav, of iets in die aard. Die man zei 'yes' dus we kropen allebei in de auto en die man begon te rijden. Hij vroeg ons: Where do you want to go? We wisten zelf niet waar we heen moesten maar toch bleef die man beweren dat hij gebeld werd door Kesjav om ons te komen ophalen! De stomme lul... ik was vergeten dat aziaten geen nee kunnen zeggen en op iedere vraag met yeeeeeeees antwoorden. Na een kwartier rondrijden zette hij ons af terug aan ons hotel. We zijn uitgestapt zonder te betalen en daar stond de man dat we nodig hadden.
 'S avonds hadden we nog een afspraak met onze gids die ons de komende dagen doorheen de immense Hymalaya zal leiden.
Ik beloofde jullie een foto van mezelf op de rug van mijn Sherpa... wel, die krijg je zeker binnen X-aantal dagen te zien. De Nepalesen zijn allemaal superlief en doen alles om het je naar je zin te maken.

Vandaag bezochten we de Daisy Watherfalls in Phokara. Het was een uurtje stappen van ons hotel, maar al gauw werden we vergezeld door drie 'schatties' van Nepali-kindjes (zo noemt Jozefien ze toch). Ze spraken perfect engels en gingen ons een kortere weg tonen naar de watervallen. Jozefien, sociaal dat ze is, begon ganse gesprekken te voeren met die mannekes, alhoewel we beiden wisten dat die straatkinderen enkel uit waren op geld. Ik dacht bij mezelf, als ze moeilijjk doen... ik kan ze wel aan! Nu, ze brachten ons via kleine wegjes, die we normaal gezien zelf niet zouden nemen richting the falls en vroegen dan om geld. Heb je dat nu nog geweten, staatkinderen die om geld vragen :) . Ik vond ze ook wel sympathiek en gaf ze 100 roepie (1EUR) om te delen, waarop dien kleine direct zegt van: geef ons 150, dan hebben we elk 50. Super toch die mannen, elk weer een literenalf cola rijker.

De watervallen waren super. Door de moesson is er nu massa's water die door diezelfde geul moet wat een indrukwekkende sterke stroming veroorzaakt. Pootjebaden was er trouwens ten strengste verboden.

Nu zitten we hier in een cybercafe en straks gaan we op het gemak nog een terrasje meepikken. Vanavond vroeg in bed want morgenvroeg vertrekt ons vliegtuig om 6:00u richting Jomsom waar onze 8-daagse trektocht van start gaat. Hopelijk overleven we die heuveltjes daar. Mochten er mensen ermee inzitten. We hebben (hopen we toch) een ervaren gids met ons mee.

Dit wil dus ook zeggen dat we nu echt 8 dagen van de aardbodem verdwijnen en dus ook niets van ons zult horen. Na de trekking krijgen jullie zeker verslag en een reeks foto's.

Het ga jullie goed, en ik moet zeggen: I love the smell of the Nepal in the morning!

Groetjes aan allen

Jozefien en Pieterjan

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer