laatste week Nepal

Beste vrienden, familie en nieuwsgierigen,

vandaag zetten we onze laatste week in Nepal in. Het voorbije weekend waren we in Chitwan, Nepal's grootste Nationaal Park. Daar kregen we telkemale in de voormiddag te maken met de echte Moessonregens. Amai... je kunt het vergelijken urenlang onder een brandweerslang staan (Niet dat ik dat al eens gedaan heb, maar kdenk toch dat het dicht in de buurt komt). De wegen, als je ze wegen kunt noemen, veranderden in een half uur tijd in wildwaterrivieren. Mooi om zien, minder leuk om er een junglewandeling in te doen.
In de namiddag verdwenen de wolken terug en steeg het kwik naar 35 graden wat ons wederom kletsnat maakte, maar dan nu door een minder welriekend vocht.

We deden er dus een juglewandeling, maar door de regen kregen we geen wilde dieren te zien. k zou persoonlijk ook in min kot blijven in zo'n weer. We bezochten de Elephant Breading Centre, waar we tientallen mini-olifantjes te zien kregen. De zoo van Antwerpen kan er nog wat van leren. Ook zagen we een tweeling, wat blijkbaar zeer zeldzaam is in het olifantenwereldje.

De volgende dag deden we een safaritocht door de jungle maar dan nu op de rug van een olifant. Leuk om te doen, maar na anderhalf uur had ik het toch wel gehad. Het voordeel van op de rug van zo'n beest te zitten is dat de wilde dieren je niet aanvallen en je superveilig zit, een olifant is nu eenmaal het grootste dier in de jungle. We stonden op twee meter van twee neushoorns, wat echt spectaculair is, want normaal zijn die dieren levensgevaarlijk. We zagen ook vele herten en vooral veel bomen.

Tijdens onze kanotocht, ik noem het boomtocht ( die kano was gewoon een uitgeholde boom) zagen we ook verschillende krokodillen waardoor we toch wat dieren te zien kregen die niet in onze tuin rondlopen tijdens ons verblijf in Chitwan.

Gisteren namen we de bus terug richting Kathmandu, waar we nu in het Thamel zitten, het meest toeristische deel van Kathmandu met duizenden brolwinkels en vele bars en restaurants. Het leuke aan alle pubs is dat er iedere avond een optreden is van een lokale rockband. Gisteren zaten we in een Irish Pub, waar we een prachig coverbandje konden bewonderen. Belgie zou daar beter een voorbeeld aan nemen.

Nu, morgen vertrekken we op tweedaagse richting Bahktapur en dan schiet er niet meer zoveel tijd over!

Vele groeten en tot gauw

Pieterjan en Jozefien

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer